Monday, September 16, 2013

Engineering Student

Bismilahirahmaniraheem,

Alhamdulillah wa syukurillah, atas nikmat kesihatan yang diberi olehNya dapat Dc coretkan sesuatu disini.Moga-moga sahabat semua juga dalam keadaan baik.InshaAllah.

Selawat dan salam ke atas kekasihMu Rasulullah saw sebaik baik makhluk ciptaan, sedang Allah dan malaikat turut berselawat kepada baginda, apa alasan kita untuk tidak berselawat padanya.

Tiada apa yang terlalu penting untuk diceritakan kepada sahabat-sahabat.Cumanya, bagi Dc berkongsi sesuatu pengalaman atau cerita yang menarik adalah salah satu perkara yang baik. Sampaikanlah daripadaku walau sepotong ayat.

InshaAllah, andai ada yang terlihat status-status Dc di facebook, mungkin sudah ada yang tahu.Ya benar, Dc kembali ke medan kejuruteraan dalam ijazah sarjana muda untuk terus meneruskan beribadat kepadaNya. Doakan semoga Dc terus  qowi! 

Atas takdir Allah Dc dipilih untuk menjadi salah seorang penuntut di Universiti Teknikal Malaysia Melaka atau lebih dikenali dengan UTeM. Juga Alhamdulillah, Allah telah mengirimkan hamba-hambaNya yang sangat qowi untuk qowi bersama Dc. (y)
Kawan yang menghantar Dc sewaktu pendaftaran 1 September 2013 lepas

Terlalu banyak ujian terus mendatang kepada kita. Doa Dc moga kita semua kuat!Cuma satu pesanan Dc, jagalah Allah. Allah pasti menjagamu. Yakini aku kawan.

Percayalah, dalam 99 asma Allah, adanya "Allah Maha Mengetahui", ya benar Allah tahu kita mampu, sedang kita sendiri tak tahu? SubhanaAllah, seriously Allah tahu banyak pasal kita. Sweetnya! :D 


1 comment: